Agilityjuttuja

Kysymyksiä ja keskustelua harrastuksista ja eurasierin koulutuksesta
Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Agilityjuttuja

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 20.2.2006 15:28

Netistä löytyi 18.2. epävirallisista kisoista Pörristä ja Tarjasta kuvattu video. :D

http://www.kennelpoika.net/epikset/Porr ... imolli.wmv
Ihanan reipasta menoa, taisi matto olla vähän liukas kun suditteli.
Ohjaaja kun vielä muistaisi ohjata :wink: niin olisi oikein vauhdikasta menoa. Mut ainakin koira on iloinen ja innoissaan!

(Sama vika se on meikäläiselläkin, tuon näköistä ees taas suhaamista se on meilläkin ollut.) :lol:

Jatketaan tähän vaikka agilitypulinoita, jos juttua löytyy.
Me oltiin lauantaina taas Nukan kanssa kisoissa. Saatiin pitkästä aikaa tuloskin, 10. Yksi rima tippui, kun vedin sen liian nopeasti alas alkaessani jarruttaa puomin ylösmenolle (pakko jarruttaa, muuten loikkaa kontaktin yli) ja toinen virhe, kun tiukan vedon jälkeen en lähettänyt sitä heti putkelle ja jouduin pyöräyttämään sen ympäri. Siitä tuli kielto, vaikka oltiin reilusti yli metrin päässä putken suulta. Herkästi antoi kieltoja. No, vaikka tuli tulos, en ollut rataan tyytyväinen, oma ohjaus oli taas ihan lepsua ja kunnon jämeryys hukassa.

Avatar
Joliette
Viestit: 436
Liittynyt: 1.1.2006 1:36
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

ViestiKirjoittaja Joliette » 20.2.2006 15:35

Hauskalta näytti Pörrin meno! :)

Me uskaltauduttiin taas ilmottautumaan maaliskuussa pidettäviin Kouvolan virallisiin kisoihin. Toivottavasti päästään sinne, kun juoksu voi kyllä alkaa etuajassakin. :wink: Jos vielä ennen tuota pääsis pariin möllikisoihin harjottelemaan, ne on vaan muutamaan kertaan jo peruuntuneet pakkasten takia. :?

Eilen treeneissä tehtiin pientä radan pätkää ja toisella kertaa otettiin aikaakin. Kyllä se Mette meni samassa ajassa kun muutkin, vaikka meno kuulemma näyttää paljon rauhallisemmalta. Ehkä ne on sitten ne meidän tiukat käännökset, jotka auttaa säästämään aikaa. :)

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 20.2.2006 15:53

Kaikki muut ko kisan videot löytyy tuolta.
http://www.kennelpoika.net/epikset/

Kuvaaja on sama Jari, joka on jo pitkään valokuvannut koiria radalla, nyt taitaa siirtyä videointiin. :D Pakko päästä kaikkiin Lohjan kisoihin!

Avatar
MonsieurMosse
Viestit: 114
Liittynyt: 3.1.2006 8:40
Paikkakunta: Kouvola

HYVÄ TARJA JA PÖRRI

ViestiKirjoittaja MonsieurMosse » 20.2.2006 16:37

Hyvä te, kun olette uskaltautuneet kisoihin. Meno näytti aika paljon sellaiselta kuin Mossenkin meno, eli vauhtia ja intoa riittää. Ihan kiva katsoa. Jospa mekin joskus uskaltautuisimme kisoihin (edes mölli)! Nyt ainakin olisi tarkoitus keväällä aloittaa taas talven tauon jälkeen harjoittelu. Täällä Kouvolassa on vähän yritetty saada ihmisiä paremmin mukaan harjoituksiin ja sitoutumaan touhuun, siten että piti määritellä mihin ryhmään haluaa jatkossa mukaan. Ryhmiin pääseekin mukaan vain käymällä alkeiskurssin ja vasta sitten jos jossain ryhmässä on tilaa.

T.Arja ja Mosse

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 20.2.2006 17:21

Ei sitä kisaamistakaan kannata liian aikaisin välttämättä aloitta. Me aloitettiin Nukan kanssa ihan liian aikaisin, kesällä 2004 eli vajaan vuoden harkkaamisen jälkeen. Meno oli just sellasita ees taas suhaamista. Kaivelin vanhat Teilerin Timon kuvaamat agirotuvideot, näkyy olevan vieläkin netissä minne Timo ne sillon pisti, paitsi Jasun ja Ruusan ratoja en saanut auki.

Nukan radat (kaameeta katsottavaa, ihan alkoi naurattaa )
Alokkaassa on vielä jonninverran vauhtia ja intoa
http://kivaa004.tripod.com/agirotu_2004_alo_nuka.mpg

... mutta sitten kilpailevien joukkueradalla on pikku-ukko jo pahasti hyytynyt (samoin ohjaaja) eikä jaksa keskittyä.
http://kivaa001.tripod.com/kil_nuka.mpg
Eli lähes joka esteellä ees taas ees taas... Se on sekä itselle että koiralle hyvin epäpalkitsevaa. Onneksi tuosta ollaan suurinpiirtein päästy eroon. Ja sehän johtuu siis ihan siitä, etten käskytä koiraa. Samoin rimojen lentely, käskyt tulee myöhässä. Ehkä me kuitenkin ollaan 1,5 vuodessa tuon jälkeen hieman kehitytty. :lol: Harmi ettei uudempia ratoja ole videoilla, tai jotain on, mutta ei niitä saa nettiin.

Tällähän on siis ne muut agirotu 2004 videot (suora kopio Timon meilistä). Kannattaa ehkä ladata omalle koneelle, muuten on kauheen hidasta. Viimeisen sivun viedot ei toimi.
Vauhti-Nallen Alut löytyvät sivuilta
http://kivaa003.tripod.com/index.htm
http://kivaa004.tripod.com/index.htm

Vauhti-Nallet löytyvät sivuilta (älkää välittäkö otsikkoteksteistä)
http://kivaa001.tripod.com/index.htm
http://kivaa002.tripod.com/index.htm :

Avatar
Pörri
Viestit: 187
Liittynyt: 1.1.2006 19:46

ViestiKirjoittaja Pörri » 20.2.2006 19:39

Höh! enpäs tiennytkään että tuollainen videointi sitten oli tehty. Hyvä, että on sillä siitähän sen mun sekoilun näkee miten sitä oikein koiraa ohjaa :roll: . Noissa kielloissa selvästi oli nähtävissä mun ohjaamattomuus..

Matto oli liukas vaikka niin kerrottiin, että ei ole liukas, mutta Pörri nyt tohottaa menemään vaikka olis mitä.

Olin itseasiassa varsin yllättynyt siitä, että en ollut aivan kipsissä kun ohjasin, vaikka oli kyllä ekat kisat!

Josko saisi omat ohjaukset vielä jotenkin kuntoon ja oma juoksukunnonkin kohdalleen niin eiköhän se siitä.

Tänä kesänä on tarkoitus kisata vähän enemmän.

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 21.2.2006 13:31

Pörri kirjoitti:Olin itseasiassa varsin yllättynyt siitä, että en ollut aivan kipsissä kun ohjasin, vaikka oli kyllä ekat kisat!

Ai ne oli teidän ekat kisat, hienostihan se sitten meni! :D

Minä ainakin pitkään luulin, että Nuka ei vaan keskity ja ihan kurillaan menee ohi esteiden, vaikka mulle sanottiin, että saisin ohjata sitä paremmin. Sitten vasta kun videolta näkee, mikä tilanne on oikeasti, sitä alkaa uskoa. :lol: Mutta se korjaaminen on niiiiiin vaikeaa. Edelleenkin meidän nolla-radat Nukan kanssa kaatuu siihen, että jossain kohtaa rataa en kuitenkaan ohjaa.

Mut ehkä mekin joskus.

Sellanen huomio, että agirotu on 8.-9.7. Janakkalassa ja jos vaan löytyy tarpeeksi kisaamattomia koiria, niin olisi kiva saada kasaan myös aloittelevien joukkue (4 koiraa + varakoirat, joista 1 saa olla viralliesti kisannut) Eli jos kiinnostaa, niin välttäkää sitä virallista kisaamista sinne asti, jos moinen möllijoukkue kiinnostaa. :D Kilpailevien sarjaa tulee varmasti yksi joukkue, jos ei kahta.

Ja noissa epävirallisissa möllikisoissa harjoittelu on ihan hyvää! Minä kiersin aikoinani Jasun kanssa jonkin verrankin, mutta Nukan kanssa en ole jaksanut, vaikka olis ehkä pitänyt.

Katselin tuossa Nukan mahdollista kevään/kesän kisakalenteria, jos ei noilla irtoa yhtään nollaa, niin sit voi kyllä jo melkeen viskata hanskat naulaan!

4.3. Turku (2 rataa)
18.3. Kirkkonummi (2 rataa)
19.3. Helsinki?
8.4. Kirkkonummi
16.4. Helsinki (2 rataa) ?
23.4. Järvenpää (2 rataa)?
13.5. Kirkkonummi
14.5. Kirkkonummi (2 rataa)
20.5. Lohja (2 rataa)
21.5. Kotka (2 rataa)?
27.5. Turku (3 rataa)?
3.-4.6. Helsinki (4 rataa)
8.-9.7. Agirotu, Janakkala
14.-16.7. Kokkola (5 rataa)?
:lol:

Avatar
timotei
Viestit: 130
Liittynyt: 2.1.2006 15:40
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

ViestiKirjoittaja timotei » 21.2.2006 13:46

Hienoa, että uusia kisaajia tulee lajin piiriin :lol:

Meillä Catan kanssa alkaa jo rauhallisempi tahti, viime syksyn jälkeen käytiin kolmesti marraskuussa treenaamassa ja sen päälle yhtenä päivänä kaksi kisaa. Ei kovin hyvin mennyt, mutta treenikavereilta tuli tiukka palaute tuoreeltaan :oops:
Cata täyttää 8v huhtikuussa ja ajattelin, että kunhan päästään ulkotreeneihin, niin vielä tänä kesänä käyn treenaamassa, mutta medi-hypyillä. Ja ennen kuin aletaan treenata, niin hierotan lihakset talven jumeista irti.

Poistin nuo pari videota, kun tarvitsin tilaa muihin asioihin, sen takia niitä ei enää löydy.

Oli aika mielenkiintoista lukea Arjan kirjoitus Kouvolan touhusta, että ryhmiin pääsee vain käymällä alkeiskurssin. Meillä Vaasassa alkeiskurssille pääsee vain käymällä tietyt tottelevaisuuskurssit - tai osoittamalla testissä, että tottelevaisuus on riittävästi hanskassa. Alkeiskurssin jälkeen meillä on 7 eri tasoryhmää, jossa jokaisessa suunnilleen tusinan verran koirakoita. 2-3 kertaa vuodessa kouluttajat kokoontuvat pohtimaan koirakoiden tasoa ja näitä sitten siirrellään ryhmistä toiseen sen mukaan, että jokaisella olisi heille sopivin mahdollinen treenitaso (& mahdollisimman tasaiset ryhmät sen suhteen, mitä voi opettaa). Vaan eiköhän samaan suuntaan olla Kouvolassakin menossa, kun harrastajia alkaa tulla enemmän kuin koulutusryhmiin mahtuu.

Tsemppiä vain kaikille treenaamiseen ja sitten kisaamaan!
Ja muistattehan ilmoittautua Agirotujoukkueisiin. Cata, Jasu, Nuka ja Minni ainakin ovat ilmoittautuneet (jos joku huomaa nimensä puuttuvan, mutta on minulle jo talvipäivillä ilmoittautunut, niin kertokaa minulle)

Timo & Cata

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 21.2.2006 14:05

On minulla se Jasun video jollain koneella tallessa, en vaan tiedä millä. Tässä on vaihtuneet niin koti kun työkoneetkin, mutta jostain sen kyllä vielä kaivan.

Jasu täytti nyt 7v ja kisasin sen kanssa viimevuonna jo selvästi vähemmän. En iän puolesta, vaan koska meillä (minulla) ei vaan vauhti enää riitä kolmosissa. Tuntuu jotenkin masentavalta, kun tehdään parhaamme, mennään sika hienosti ja lujaa, ja sitten tulos on 5-7 sek yliaikaa. Sen ja isojen luokkien (esim. viikonlopun kisoissa maxi3:ia n. 65) takia en ole jaksanut sen kanssa kisoihin ilmottautua. Tosin, nytkin oli varsinaista nollan tahkoamista kolmosissa, ihanneaika taisi vaihteeksi olla sen verran löysä, että mekin oltais saatettu siihen päästä.
Jasu harkkaa Nukan siivellä, yhden radan se viitsii näin talvipakkasilla mennä, toista ei oikeen enää jaksa tsempata. Kesällä se ei viitsisi harkata ollenkaan. :lol: Sen kanssa kannattaisi siirtyä takaisin tokoon, jos vaan itse jaksaisin innostua.

Avatar
helena
Viestit: 124
Liittynyt: 1.1.2006 19:36
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja helena » 21.2.2006 23:10

Olipas kivoja videoita ;D Ja todella kivaa kun on uusia innostuneita harrastajia. Vaikka ei aina sitä tulosta kisoista tulisikaan, niin pääasia, että on hauskaa.

Kiitos Sari kun laitoin pääkaupunkiseudun kisakalenterinkin sopivasti hollille. Ehkä mekin näin melkein vuoden tauon jälkeen saamme luumme raahattua johonkin kisoihin. On erittäin mielenkiintoista nähdä, onko Minnillä mielenkiinto agilityyn kasvanut vaiko vähentynyt pentujen teon myötä. Nyt ainakin muuten on innostusta riittänyt, joten elämämme toivossa.... Ja varmaan sitten niihin Lohjan kisoihin on mentävä, jotta saa omatkin töpellykset nauhalle ja voi korvat punaisina niitä sitten katsoa ;D

Meillähän täällä etelässä agitreenipaikat ovat aika kiven alla ja esim. talven halliryhmiin on paljon enemmän tunkua kuin on pääsijöitä. Meiltäkin jäi nyt pentutouhujen vuoksi hallipaikka kokonaan, joten treenailujen aloittaminen pentujen jälkeen on nyt vähän hidastunut.
Alkeiskurssille meidän seurassa pääsee vain koiran hallittavuustestin kautta eli pienimuotoinen koe järjestetään kaikille alkeisryhmään haluaville ja tsekataan, onko koira hallinnassa vai ei. Nupun kanssa olisi maaliskuussa tarkoitus mennä kokeilemaan ja toivotaan, että keväällä päästään alkeiskurssille. Jonot alkeiskurssille kuuluvat olevan noin 200 koiraa eli paljon paljon enemmän olisi tulijoita kuin on mahdollista ottaa. Omista treenipaikoista on siis täällä pidettävä tiukasti kiinni ja treeneissä käytävä säännöllisesti, jos ryhmässä meinaa pysyä.

Tsemppiä kaikille tuleviin kisoihin!
t. Helena, Minni & Nuppu

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 22.2.2006 16:20

helena kirjoitti:Kiitos Sari kun laitoin pääkaupunkiseudun kisakalenterinkin sopivasti hollille.

Tuossa on vaan osa, ja poimittu vaan ykkösluokkien 2 radan kisoja.
http://www.agi.fi/kisat/index.php
Sieltä vaan valkkaamaan.

Avatar
tarja_euchams
Viestit: 140
Liittynyt: 1.1.2006 13:14
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

ViestiKirjoittaja tarja_euchams » 22.2.2006 17:31

Kotkassa, seurassamme (KKS) on seuraavanlainen toimintatapa agilityn pariin haluaville:

Alkeiskurssille vaatimuksena koiralta 12 kk:n ikä, terve, peruskoulutettu,rokotettu.

Ensin pidetään ns. toko-osuus, jossa koiran kelpoisuutta agilityyn tarkastetaan (paikaallanpysyminen, luoksetulo,sosiaalisuus).
Toko-osuus kestää 4 kertaa, ja jos sen läpäisee niin agilityosuus sisältää 1 tunnin vuoroja 8 kpl. Kurssin hinta on 25 euroa Alkeiskurssille ei vaadita seuran jäsenyyttä, mutta jatkossa kylläkin.

Talvisin käytössämme on Pyhtään Ratsastajien maneesi. Kausimaksu yhdeltä koirakolta on tänä vuonna 50 euroa, ja jos ohjaajalla on useampi koira, seuraavista koirista kausimaksu on 20 euroa. Olemme nyt myös saaneet Pyhtäällä sijaitsevan toisen ratsastusmaneesin treenikäyttöön.

terv. Tarja


Palaa sivulle “Harrastukset ja koulutus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija