Agirotu 2009

Kysymyksiä ja keskustelua harrastuksista ja eurasierin koulutuksesta
Avatar
timotei
Viestit: 130
Liittynyt: 2.1.2006 15:40
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Re: Agirotu 2009

ViestiKirjoittaja timotei » 6.7.2009 9:01

Niinpä... Bacchus tosiaan hyppäsi alkuinnostuksessaan liian kaukaa ekalle hypylle ja tippui aika lailla riman päälle ja yhdessä sen kanssa maahan. Alkoi ontua toista etutassuaan, ja kun ontuminen ei loppununt (niinkuin usein käy), vaan paheni, oli pakko keskeyttää. Harmittaa joukkueenkin puolesta :cry:

Vielä aamulla se ontui lenkillä, mutta sovittiin eläinlääkärin kanssa, kun hän paikan päällä heti tutki B:n, että annetaan muutama päivä Rimadyliä ja jos ei ontuminen lopu, niin mennään lääkärille. Toivotaan, ettei mitään venähdystä pahempaa ole - ainakin ontuminen on vähäisempää, vaikkakin selvää.

Avatar
Wimma
Viestit: 13
Liittynyt: 1.1.2006 20:04
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Agirotu 2009

ViestiKirjoittaja Wimma » 6.7.2009 15:38

Jep, kivaa oli taas meilläkin, Wilma teki jopa oikeen onnistuneen radankin vain parilla keppivirheellä, kaikki vaikeat paikat sujuivat hyvin :)
Bacchukselle paranemisia!

Ensi vuonna näyttäisi Agirotu olevan taas Ylöjärvellä.

Jami
Viestit: 236
Liittynyt: 2.1.2006 21:52
Paikkakunta: Hml

Re: Agirotu 2009

ViestiKirjoittaja Jami » 7.7.2009 11:07

Pitäisikö ottaa tavoite ensi vuodelle että saataisiin pitkästä aikaa kaksi joukkuetta? Jos se toinen olisi ALO-joukkue jossa olisi kisaamattomia koiria jotka kuitenkin osaavat jo esteet. Agirotu, varsinkaan joukkueviesti ei ole mikään verenmaku suussa kilpailu. Siellä kisaa kaikenrotuisia ja -tasoisia. Esim. tämän vuoden samojedien kakkosjoukkueessa(kisaavissa) oli mukana koira joka ei ollut ikinä vielä suorittanut edes koko rataa loppuun asti. Ja eräässä toisessa joukkueessa oli mukana koira joka meni kaikista hypyistä ali. Tämäkin oli siis kisaavien joukkueessa.

Avatar
Jaki
Viestit: 75
Liittynyt: 21.11.2006 12:44
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Agirotu 2009

ViestiKirjoittaja Jaki » 7.7.2009 12:13

Moi!

Jakin olisi tarkoitus aloittaa kisaaminen ensi vuonna, joten me voisimme tulla agirotuunkin. :) Tänä vuonna on tarkoitus harjoitella ahkerasti ja käymmekin Jakin kanssa treenaamassa n. 2-3 kertaa viikossa.
Kristallikuun Oiva

Avatar
Cata-Bacchus
Viestit: 132
Liittynyt: 1.1.2006 17:18
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Re: Agirotu 2009

ViestiKirjoittaja Cata-Bacchus » 8.7.2009 7:50

Nyt tekee mieli hiukan toppuutella. En treenaisi eurasierin kanssa 2-3 kertaa viikossa agilityä. Eurasier oppii niin nopeasti ja miettii asioita treenien välissä. Bacchus esim. ei pitänyt agilityä mitenkään haasteellisena enää sen jälkeen kun oppi esteet. Näytti olevan sitä mieltä, että aina näitä samoja, vaikka ovatkin eri järjestyksessä :lol: . Ja mitä tulee meidän muihin koiriin, keskarin kanssa treenasin agilityä kerran viikossa ja tokoa saman verran. Timo treenasi Esperan kanssa vain kerran joka toinen viikko ja silti oli kisavalmis alle vuodessa.

Mutta harjoittele ilhmeessä esim. tottelevaisuuteen liittyviä juttuja ja muuta yhteistyötänne kehittävää 1-2 kertaa viikossa agilityn lisäksi.
”Heiluva häntä on vilpittömämpi kuin ravistava käsi.”

Jami
Viestit: 236
Liittynyt: 2.1.2006 21:52
Paikkakunta: Hml

Re: Agirotu 2009

ViestiKirjoittaja Jami » 8.7.2009 18:33

Heitänpä esimerkin tähän. Jamin kanssa viime kesänä käytiin kerran viikossa sekä agility- että TOKO-harjoituksissa ohjatusti ja päälle sitten 3-4 kertaa viikossa itsenäisesti TOKO-harjoituksissa. Alkukesä meni ihan OK, mutta elokuussa alkoi sitten tulla takapakkia. Agilityssä vauhti oli aivan mieletön ja radalla juostiin ihan päättömästi eikä kuunneltu yhtään mitä sanoin. Esteet tuli suoritettua omanlaisessa järjestyksessä ja välillä mentiin yksi este kerrallaan ja aina oikein suoritetusta esteestä palkka.
TOKO- harjoituksissa paikkamakuu oli sitten ongelma kun koko ajan Jamilla oli meno päällä eikä maltettu jäädä kuin muutamaksi sekunniksi paikalle. Selkäni käänsin ja lähdin ehkä kolme askelta poispäin, niin harmaa viiva vilahti ohitseni. Muutkin liikkeet suoritettiin sitten aivan omalla tyylillä. Nyt on pitkään tehty vain agilityä Jamin kanssa kerran viikossa ja se on ollut hyvä tahti. TOKO oli pitkään tauolla ja nyt aloitettiin uudelleen ja aivan eri tyylillä kuin viime elokuussa. Paikkamakuu oli aivan loistava ja muutkin liikket sujuivat tosi mallikkaasti. Joten voin suositella että ei missään nimessä kovin montaa kertaa viikossa treenausta.

Avatar
Jaki
Viestit: 75
Liittynyt: 21.11.2006 12:44
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Agirotu 2009

ViestiKirjoittaja Jaki » 8.7.2009 19:20

Kiitos neuvoista! :) Meillä on Jakin kanssa ollut hyvinkin vaihtelevaa tämä harjoittelu(toisinaan jäänyt viikkokin väliin, että ei olla harjoiteltu). Lähinnä johtunut siitä, että olen halunnut kokeilla eri lajeja Jakin kanssa mm. jäljestystä, tokoa ym. Tokossa olenkin jo huomannut, että Jakin kanssa on turha yrittää treenata liikkeitä joka päivä tai edes joka toinen päivä! :D Agility ei varmastikaan ole poikkeus..olen pyrkinyt tarkkailemaan Jakia, jotta sillä säilyisi motivaatio kaikkeen mitä ikinä nyt keksinkään pojan päänmenoksi! :D
Kristallikuun Oiva

Avatar
Cata-Bacchus
Viestit: 132
Liittynyt: 1.1.2006 17:18
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Re: Agirotu 2009

ViestiKirjoittaja Cata-Bacchus » 9.7.2009 8:53

Eurasier on opettanut minulle, ettei asioita saa turhaan hinkata. Jos homma sujuu, niin iso palkka ja treeni on ohi. Jos taas joku asia ei lähde sujumaan, niin annetaan asian hautua ja puuhaillaan muuta. Tauon jälkeen (kuten Jamillakin tokoilu) homma sujuukin yllättävän helposti.

Esimerkki Catasta: alkeiskurssilla kehitti itselleen puomi-, A- ja pöytäkammon. Totesin treenaamisen mahdottomaksi ja keskeytin kurssin. Cata kun muka ei voinut edes hypätä estettä näiden kauheiden esteiden lähettyvillä. Kun kaksi kuukautta myöhemmin menimme hallille näyttelytreeneihin ja itse en ollut koko puomia näkevinäänkään, niin jopas puomi kiinnostikin ihan eri tavalla ja se uskalsi mennä sen, kun lopulta sai luvan.
”Heiluva häntä on vilpittömämpi kuin ravistava käsi.”

Jami
Viestit: 236
Liittynyt: 2.1.2006 21:52
Paikkakunta: Hml

Re: Agirotu 2009

ViestiKirjoittaja Jami » 9.7.2009 14:36

Tuo asioiden kertaaminen on myös yksilökohtaista. Jamin kanssa harjoituksissa teemme radan yleensä kahteen kertaan ja itse yritän ottaa mahdollisimman tarkasti ne kohdat missä ensimmäisellä kerralla tein virheitä. Jami kun ei heti kyllästy siihen toistamiseen, mutta Vilin kanssa usein vain yhden kerran sama rata ja hirvittävän kannustuksen saattamana. Jos tulee korjattavaa, niin sitten korjataan vain se tietty kohta missä on tullut virhe.
Ja tuo hirvittävä kannustus on motivointikeino. Palkkaa en anna Vilille ikinä kesken radan että vauhti pysyisi samana. Tuolla hirvittävällä kannustamisella ja kehumisella olen saanut Viliin myös todella paljon vauhtia lisää kesän aikana. Totesipa meidän kolutusohjaaja että loppukesästä Vilillä on lähes samanlainen into lajiin kun Jamilla. Mutta katsotaan.
Ja tuo monen eri lajin harrastaminen agilityn lisäksi. En ehkä itse lähtisi harrastamaan kovin montaa lajia että koiralla pysyy mielenkiinto johonkin tiettyyn lajiin. Esim. jäljen harrastaminen agilityn lisäksi saattaa joillekin koirille olla pahasta. Olen kisoissa nähnyt koiria jotka harrastavat jälkeä ja agilityä. Tulos on se, että yht'äkkiä koira päättääkin lähteä kesken agilityradan jäljestämään kun tulee joku mielenkiintoinen haju vastaan ja agilityrata unohtuu.


Palaa sivulle “Harrastukset ja koulutus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija