silmäjuttuja

Kysymyksiä ja keskustelua eurasierin hoidosta
heidi_dino
Viestit: 64
Liittynyt: 25.7.2007 12:28
Paikkakunta: Helsinki, Kuopio, Suonenjoki
Viesti:

silmäjuttuja

ViestiKirjoittaja heidi_dino » 9.12.2009 19:11

Ajattelin kirjoittaa tänne....

Olimme kuukausi sitten suurin piirtein tutussa koirapuistossa käymässä ja sinne tuli jo aikaisemmin tuttu koiraperhe.. Dinon ja tämän tutun koiraherran välillä tuli sitten tappelu, jonka seurauksena Dinon silmäkulma aukesi yläripsistä otsaan päin, ei kovin pahasti, silmätipoilla selvittiin tuolloin. Nyt huomasin Dinon samassa silmässä mustuaisen vieressä on sellainen valkoinen heijastuma tai läikkä, miksi nyt haluaa kutsua.. Nyt odotellaan sitten lääkäriaikaa, jonka sain Helsingin Apexilta perjantai-illalle.. Onko kellään samanlaisia oireita ollut silmässä tai tiedättekö mistä ko. oire voisi olla? Tuli mieleen vaan et onko tappelussa käynyt jotain siihen vai onko vaan sattumaan, että silmään ilmestyi valkoinen läpikuultava alue. Olisko jostain tulehduksesta johtuvaa..

Millaisia silmäsairauksia teidän eurasiereilla on ollut?

Perjantaina ollaan viisaampia :) :roll:
Nanuzzin Mikael

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: silmäjuttuja

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 9.12.2009 21:31

Veikkaan haavaa/arpea, mutta Apexissahan se sitten selviää.
Jasu-setä joutui nuorena poikana metsässä hyökkäyksen kohteeksi, ja haava tuli alasilmäluomeen ja sillon kiittelin, että vaikka oli niin lähellä, ei osunut silmään. Jasulle sitten myöhemmin ilmeistyi keskelle silmää sellainen pari milliä pitkä selällään olevan puolikuun muotoinen harmaa alue, joka välillä vaihteli kokoakin. Tulkitsin sen nk. kolesterolikiteiksi, jotka vastaavalta näyttävät ja kaveri ell, joka tosin ei pieneläinsairauksiin ole erikoistunut sanoi sen voivan olla sellaista. En sitten tutkituttanut tarkemmin. Muistaakseni viime vuonna lähes 10v myöhemmin toinen ell totesi, että "jaa tässä on vanha arpi". Ei ole haitannut sedän menoa millään tavalla, kai se on vähän kun olisi tahra silmälasissa.
Eurasier urokset
Haukkunevos Jasperi 'Jasu' -99 & Harahill's Gonzales 'Nuka' -02
Karvapallot Koheltaa
www.karvapallot.net

heidi_dino
Viestit: 64
Liittynyt: 25.7.2007 12:28
Paikkakunta: Helsinki, Kuopio, Suonenjoki
Viesti:

Re: silmäjuttuja

ViestiKirjoittaja heidi_dino » 12.12.2009 10:58

Käytiin eilen eläinläkärissä Dinon kanssa. Onneksi kyseessä ei ollu mitään vakavampaa. Eli silmässä on vanhan tapaturman jälki joka on arpeutunut, eli yhteenotossa siis tuli haava myös silmään eikä pelkästään luomeen. Valkoinen täplä on samainen, mikä Jasu-herrallakin on ja se johtuu tosta tapaturmasta.. Aineenvaihdunta on ollu silloin silmässä epänormaalia. Samalla lääkäri katto muuten silmien kunnot ja muuten terveet. Toisessa silmässä yksi pieni ripsi on liikaa, muttei osu silmään, kun on niin pieni.
Nanuzzin Mikael


Palaa sivulle “Ruokinta, terveys ja turkinhoito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija