Turkki ja ulkoilu

Kysymyksiä ja keskustelua eurasierin hoidosta
Avatar
Nessa
Viestit: 185
Liittynyt: 2.1.2006 8:47
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

ViestiKirjoittaja Nessa » 24.1.2006 14:08

Turkin paksuus ei ole täysin yhteydessä onko koira sisällä vai ulkona. Kuten aiemmassa viestissä kerroin molemmat vaihtoehdot löytyvät meidän perheestämme . Niin ulkoeläjä kuin kerrostalokoirakin ja turkkia löytyy myös molemmilta :) eikä Nessakaan mikään tarhakoira ole että olis siellä jos me olemme kotona, pihalla se tosin viihtyy koska siellä on kaikkea kivaa ja jännää varsinkin jos en ikävänä ihmisenä ole siellä vahtimassa mitä kivaa löytyy. Mutta riittää kun minä tiedän mistä se pitää ja missä haluaa olla ja varsinkin sen miten sillä on paras mahdollinen olotila :D

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 24.1.2006 14:15

^Okei, ehkä eurasier ei sitten ole aivan samanlainen, kun samojedi. Itse ajattelin asiaa meidän entisen sammarin kannalta (ja meinasin se viestiini laittaakin), joka ei todellakaan halunnut tulla sisälle, kun oli ulkoturkin kasvattanut.
Ja kyllä Jasukin mieluiten sisällä oli mahdollisimman viileissä paikoissa sillon, kun se vietti työpäivät tarhassa. Mikä siis on mielestäni aivan sopivaa myös eurasierille. Ja pääasiahan on, että omistaja tosiaan tietää missä koiran on hyvä olla. Useasti vaan on niin, että eurasier viihtyy siellä missä porukkakin.

Avatar
Mira
Ylläpitäjä
Viestit: 115
Liittynyt: 9.1.2006 12:21
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Mira » 24.1.2006 14:32

Jasu-Sari kirjoitti:Useasti vaan on niin, että eurasier viihtyy siellä missä porukkakin.


Meillä on tän asian suhteen kaksi todella erilaista koiraa. Kerttu kyllä viihtyy yksinkin ulkona vaikka kuinka pitkään (vaikka mieluummin ottaa jonkun kaveriksi), Bettyä taas ei voi yksin jättää ulos hetkeksikään.

Yleistin aika karkeasti tuota, ettei eukkua kannata ulkona pitää, lähinnä siksi, ettei kukaan lue tätä ja kuvittele löytäneensä mainion ulkokoirarodun, jota eurasier ei ole. Jokainen on omanlaisensa yksilö, mutta kyllä mun suppean kokemukseni mukaan enemmän löytyy näitä mammanpoikia ja -tyttöjä :) .
Kuva

Jade-Sari
Viestit: 48
Liittynyt: 1.1.2006 3:50

ViestiKirjoittaja Jade-Sari » 24.1.2006 15:57

Viikonlopun äitylin luona vietettyäni virkistyi taas muistini siitä, mitä koira pitää ulkona olemisesta.

Jadea oli tosi vaikea saada sisälle pihalta. Siellä se mennä möksötteli pitkin metsiä ja peltoja. Kävi välillä kurkkaamassa, että kaikki on hyvin ja jatkoi taas. Vasta, kun pakkanen paukkui 25:ssä ja tuuli niin, että peruukki meinas lähteä päästä, halusi neiti itse sisälle ja kipusi sängylle varpaitaan lämmittelemään. (Kotonahan Jade ei siis ole sängyssä - toim.huom.)

Lulu taas alkoi aika piankin pyytää sisälle, kun Jade hävisi sen näköpiiristä. Siellä se sitten makoili pitkin lattioita ja me saatiin pomppia sen yli, eihän hänen tarvitse vaivautua väistämään. :P

Avatar
Mira
Ylläpitäjä
Viestit: 115
Liittynyt: 9.1.2006 12:21
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Mira » 25.1.2006 11:45

^Teillähän on ihan samanlainen järjestys kun meillä, paitsi että Humppa on ehkä vielä enemmän prinsessa kun Lulu :D .
Kuva

Avatar
Eetu&Into
Viestit: 29
Liittynyt: 10.1.2006 0:32
Paikkakunta: Tuusula

ViestiKirjoittaja Eetu&Into » 25.1.2006 12:41

Sisällä tai ulkona viihtyminen menee kyllä keskustelun otsikosta ohi, mutta menköön.

Meidän pihalla on kaksi aitausta. Toinen on pomminvarma Tiibetinmastiffeille rakennettu koira-aitaus pihan perällä. Siellä pojat ovat työ/koulupäivän kun kotona ei ole ketään. Eivätkä viihdy siellä yhtään jos talossa on porukkaa paikalla. Naapureiden kommentin mukaan ei ole mitään ongelmia kun ei olla kotona.

Sisäpihalla on kevyempi aitaus. Sieltä pääsee tarpeen mukaan ikkunasta tarkastamaan mitä olohuoneessa ja keittiössä tapahtuu. Kun kotiväki on näin hyvin kontrollissa, niin pojat viihtyvät keskenään sisäpihalla tuntikausia vaikka ollaankin kotona.

forumadmin
Ylläpitäjä
Viestit: 12
Liittynyt: 14.12.2005 21:44

ViestiKirjoittaja forumadmin » 25.1.2006 16:19

Keskustelu meni vähän aiheen ohitse, niin tein tästä turkki ja ulkoilu keskustelusta oman aiheen. :)
Eurasierfoorumin ylläpito

kati_bluecreeks
Viestit: 171
Liittynyt: 3.1.2006 1:27
Viesti:

ViestiKirjoittaja kati_bluecreeks » 25.1.2006 17:32

Meillä tytöt viihtyvät myös samojedien kanssa tarhassa päivät, pääsääntöisesti ovatkin sen työpäivän ajan tarhassa. Tarhassa on katettu terassi ja kaksi koppia, jälkimmäisiä käytetään lähinnä vain hyvin tuulisella ja/tai sateisella säällä, keväällä 14 v. täyttävä samojedi-mummo tosin viihtyy kopissa nykyisin muutenkin näin talvella. Tyttöjen seurana tarhassa on joskus pomeranian poika, joka pakkasilla pitää seuraa myös kopissa mummolle :).
Kati Kuula
| kennel Blue Creek's

Avatar
kiona
Viestit: 40
Liittynyt: 8.1.2006 0:26
Paikkakunta: espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja kiona » 25.1.2006 18:20

Kiona viihty aikasemmin niin hyvin ulkona et saattoi istua pihalla monta tuntia putkeen ja katsella ohi kulkijoita, :D koiraa piti sitte käydä sisälle aina välillä hakemassa ettei nyt ihan koko päivää pihalla istuis..
nykyään ei jaksa kauheen kauaa yksiksee istuskella ulkona vaan tulee mielummin sisälle ihmisten seuraan.

kati_bluecreeks
Viestit: 171
Liittynyt: 3.1.2006 1:27
Viesti:

ViestiKirjoittaja kati_bluecreeks » 25.1.2006 18:53

Luulen, ettei meidänkään tytöt yksinään ulkona viihtyisi. Jos en nyt ihan väärin muista, niin eiköhän joskus useampi vuosi sitten kun jostain syystä joku, taisi olla ensimmäinen eurasierimme Filia, jäi yksin ulos, niin oli hetken päästä oven takana pyytämässä sisään, sen jälkeen, kun oli päästänyt itsensä tarhasta pois :wink:. Nyt on kyllä sellanen tarha, ettei pääse kaivamalla, puremalla (vaikka tiedän kyllä tapauksen, joka puree ihan metalliverkkoakin, mut ei sentään meidän) ja ylihän ne ei edes yritä.
Kati Kuula
| kennel Blue Creek's

Avatar
Eetu&Into
Viestit: 29
Liittynyt: 10.1.2006 0:32
Paikkakunta: Tuusula

ViestiKirjoittaja Eetu&Into » 26.1.2006 11:15

Tiibetinmastiffeille tuli aikanaan rakennettua oikein hyvä lämpöeristetty koppi jossa lattialla on oikein viihtyisä terassimatto. Koskaan en ole nähnyt TM:ää siellä kopissa vaikka olisi ollut millainen koiranilma.

Ajattelin, että nyt koirankoppi tulee viimein hyötykäyttöön Eukkujen kanssa. Sama tilanne vain jatkuu. Ikinä ei ole kumpikaan vapaaehtoisesti koppiin hakeutunut. Ei edes sateella.

No. Tarjoaahan koppi edes isännälle suojaa huonoa omaatuntoa vastaan kun keli ulkona muuttuu oikein kurjaksi työpäivän aikana.

Olen yrittänyt totuttaa koiria koppiin tarjoilemalla sinne makupaloja. Ei se vain kelpaa. Herkut käydään sujuvasti hakemassa pois ja heti takaisin ulos. Omituisia otuksia.

kati_bluecreeks
Viestit: 171
Liittynyt: 3.1.2006 1:27
Viesti:

ViestiKirjoittaja kati_bluecreeks » 26.1.2006 11:55

Näinhän se on, että omistaja kokee tekevänsä hienon kopin ja hyvän jutun, mut koiria ei kiinnosta :lol:. Kyllähän nuokin enemmin nyt tuossa terassilla makailevat kun sellainen on, jos ei pihalla maassa. Vanhaa leikkimökkiäni, josta tehtiin ensimmäisen koiramme koppi, käytetään nykyään joskus vessanakin :roll: :lol:. Toinen pienempi versio sentään kelpaa oleiluunkin joskus.
Kati Kuula
| kennel Blue Creek's

Avatar
kristallikuun
Viestit: 191
Liittynyt: 2.1.2006 16:41
Paikkakunta: Haukipudas
Viesti:

ViestiKirjoittaja kristallikuun » 26.1.2006 12:18

Silloin aikanaan kun minä tännä pohjanmaalle koira-aitausta kötöstin niin tein suht tilavan laverin joka on irti maasta ja styroksia siellä pohjan välissä...
Katto on laverin päällä ja takaseinä mutta muuten on auki joka suuntaan.
Mutta tykkäävät siellä makoilla kun näköyhteys toimii joka suuntaan mutta on tarpeentullen tuuli- ja sadesuoja.

Itsekkin kun huomasin jo vuosien varrella että koirankoppi ei kelpaa eukuille kuin siihen että sen katolta voi ihailla maisemia! :lol:

Ja meiltä löytyy 2 kpl sen 8 tuntia päivässä ulkona viihtyvää.

Eli joskun kun on oikeen kurja ilma niin täytyy päivällä oikeen kiukkuisesti komentaa että Nallen saa sisälle tai edes verannalle.

Nelli tulee kyllä helpommin, se kun on pikkuisen tuommoinen prinsessa.

Ilona on sisällä päivisin kun on luikero eikä pysy häkissä...
ainakaan vielä! :lol:

Juu Maija sielä nauraa että sukuvika tuo luikeroisuus.

Nelli kun kerran tulla luikerteli auton takakalterin välistä.
Oli kyllä jo ihan aikuisten mitoissa ja rako auton seinän ja rautakalterin välissä noin 10cm :shock:

Minä ajoin moottoritietä 120 lasissa ja huomaan koiran roikkuvan keskeltä "jumittuneena" siinä raossa.
Olin mennä metsään säikähdyksestä kun jo sielunisilmin näin kuinka se siihen tukehtuu!! :shock:

No eipä aikaakaan kun se kiipes apukuskin paikalle ja oli sen näköinen että Huh kun tuolla takapoksissa oli pikkuisen tunkkaista ja näkymätkin on peremmat näin eteenpäin!! :roll:

No mitäpä siihen sanomaan kun että kivoja nämä eukut!! :lol: :lol:

T:Taru

Avatar
Petra&Milla
Viestit: 291
Liittynyt: 1.1.2006 15:18
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Petra&Milla » 27.1.2006 14:48

Meillä on vähän sellainen tilanne ettei ole parveketta eikä pihaa niin ei voi Millaa ulkona pitää :( Varsinkin kesällä ottaa päähän kun toinen on läkähtymäisillään sisälle ja nyt Millan mielestä ulkona on ihanan viileää.. :evil:
Laumaan kuuluu:
Tuulisenrannan Suhina Sussu "Milla" s. 24.3.2004
Karhunpesän Lumi-Kukka "Ronja" s 4.1.2010

Avatar
Jaki
Viestit: 75
Liittynyt: 21.11.2006 12:44
Paikkakunta: Leppävirta

ViestiKirjoittaja Jaki » 19.8.2008 19:58

Hei, laitan tämän viestini nyt tähän, kun otsikossa manittiin turkki. Mistähän voi johtua, kun Jakilla on nyt jokusen (ehkä) kuukaudenkin jo ollut molemmin puolin lapaluita melkein karvattomat kohdat?! Tai ei ne karvattomia ole, mutta selvästi erottuvat. Samoja valjaita olen käyttänyt kuin ennenkin, mutta voisiko johtua ruoasta? Olen nyt monta kuukautta syöttänyt nappuloita, kun Jaki kieltäytyi totaalisesti syömästä kanoja!
Kristallikuun Oiva


Palaa sivulle “Ruokinta, terveys ja turkinhoito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija