Kutina

Kysymyksiä ja keskustelua eurasierin hoidosta
Avatar
Pörri
Viestit: 187
Liittynyt: 1.1.2006 19:46

ViestiKirjoittaja Pörri » 1.3.2008 14:17

Meillä kutina tilanne jatkuu edelleen ja näyttäisi jopa pahenevan. Nyt Pörrin kuono on jo varsin punainen ja iho tulehtuneen näköinen.:cry:

Onko kellään tiedossa hyvää ell joka on erikoistunut esim iho-ongelmiin tms
Pääkaupunkiseudulta tai Riihimäen seudulta jos voitte suositella jotakin eläinlääkäriä tai eläinlääkäriasemaa jossa olisi iho-ongelmiin erikoistumista.

Avatar
Joliette
Viestit: 436
Liittynyt: 1.1.2006 1:36
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

ViestiKirjoittaja Joliette » 1.3.2008 15:22

Onko Pörriltä poissuljettu sikaripunkki?

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 1.3.2008 19:39

Leena Saijonmaa-Koulumies, ottaa vastaan ainakin Mevetissä (Munkkivuori). On kuulemma Suomen parhaita iho-spesialisteja. Toinen on Maija Räihä Espoon Eläinsairaalassa, hänestä ei ole omakohtaista kokemusta. Mut ainakin vaikeissa tapauksissa Saijonmaa tekee parhaansa selvittääkseen mistä on kyse.

Eli varaapa aika Saijonmaalle, taitaa muistaakseni pitää ihoklinikkaa myös Eläinsairaalassa Viikissä.
Eurasier urokset
Haukkunevos Jasperi 'Jasu' -99 & Harahill's Gonzales 'Nuka' -02
Karvapallot Koheltaa
www.karvapallot.net

Avatar
Pörri
Viestit: 187
Liittynyt: 1.1.2006 19:46

ViestiKirjoittaja Pörri » 1.3.2008 22:04

Kiitos vinkeistä ja lääkäriehdotuksista. Varataan aika heti maanantaina.

Sikaripunkkia ei ole löytynyt raapenäytteestä eikä mitään muutakaan ulkoelävää ole löytynyt. Pörri sai kuitenkin tuolloin varmuuden vuoksi tuon ulkoloislääkkeen, eikö sikaripunkki pitäisi sillä lähteä?

Avatar
Joliette
Viestit: 436
Liittynyt: 1.1.2006 1:36
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

ViestiKirjoittaja Joliette » 1.3.2008 22:46

Sikaripunkkiin on ymmärtääkseni vain muutama tehokas lääke, se ei siis lähde pois pelkällä ulkoloislääkkeellä. Elina osannee kertoa enemmän, kun eikös Roninilla ollut sikaripunkki (yleistynyt)? Sikaripunkkeja on lähes kaikilla koirilla ja paikallisia esiintymiä ei yleensä hoideta millään, koska paranevat itsestään. Yleistynyt tarvitsee kuitenkin hoitoa, koska se ei itsestään parane. Olen myös kuullut, ettei sikaripunkki aina näy raapenäytteessä.

Lisätietoja esim. täältä.

Marjatta
Viestit: 7
Liittynyt: 15.1.2008 11:25
Paikkakunta: Helsinki

Kutina

ViestiKirjoittaja Marjatta » 1.4.2008 15:58

Kiitos vastauksista, joita on tullut aikamoinen joukko. Jäin pois kuvioista viestin kirjoittamista seuraavana päivänä: jäin auton alle. Nyt olen jo toipunut kolhuistani ja palaan asiaan.

Hilden verikokeessa todettiin vahva allergisuus pöly- ja varastopunkeille. Sanoimme siis heti näkemiin nappuloille, mutta vasta pari viikkoa sitten aloitin Hildelle kortisonikuurin, joka oli ehdollisena määrätty jo aiemmin. Lääkärin mukaan atooppisilla koirilla on usein myös ruoka-aineallergioita, joten olemme ryhtyneet eliminaatiodieetille. Hilde syö nyt vain keitettyä perunamuusia ja poroa. Poron annan raakana (Vauhti-Raksun jauhelihaa ja rustoluita). Lisäksi Citro-oskaa ja rasvahappoja.

Kutina on nyt pois, mutta kortisonikuuri on vielä kesken, joten en vielä tiedä, joudummeko siedätyshoidolle punkkien takia. Jonkin tutkimuksen mukaan suomalaisissa kodeissa ei ole enää pölypunkkeja ja kun nappulat on jätetty pois, voisi olettaa, ettei hoitoa enää tarvittaisi.

Tuo peruna-poro-dieetti tuntuu kummalta. Olen monestakin paikasta lukenut, että peruna ei sovi koiralle. Eläinlääkäri Markkola sen kuitenkin on määrännyt. Ilmeisesti peruna valikoituu dieettiruuaksi juuri siksi, etteivät useatkaan koirat ole sitä aiemmin syöneet. Poron kanssa olin ihmeissäni, kun dieetti määrättiin juuri ennen pääsiäistä ja kaupoissa ja hallissa oli vain lammasta. Onneksi lähimarketista löytyi kuitenkin poronkäristyslihaa ja potkakiekkoja. Hintaahan niillä oli, mutta mitä sitä ei tekisi karvaturrinsa puolesta:!: Onneksi löysin sitten Vauhti-Raksun ja siltä lihat ja luut, joten konkurssi ei ihan heti uhkaa.

Marjatta
Viestit: 7
Liittynyt: 15.1.2008 11:25
Paikkakunta: Helsinki

Kutina

ViestiKirjoittaja Marjatta » 18.4.2008 15:40

Hilden kutina sen kun vain jatkuu. Peruna-poro-dieettiä jatketaan edelleen. Antibioottikuuri jatkuu vielä viikon. Kortisonia menee puoli tablettia päivässä. Neljännestabletti ei pitänyt kutinaa pois. Kilpirauhasarvot ovat kunnossa, joten siitä kutina ei johdu. Meillä siivotaan kerran viikossa. Pitäisiköhän lattiat pyyhkiä kostealla useammin? Onko kellään kokemuksia yltiöpäisen siivouksen hyödyllisyydestä kutinaongelmassa?

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 29.5.2008 11:08

Heippa

Miten kutinat, onko parantuneet?
Törmäsin tällaiseen tuoteeseen kuin ProB shampoo ja öljy, joiden huhujen mukaan pitäisi helpottaa merkittävästi kutinoita. Käykää tutustumassa http://www.elisanet.fi/prob_finland/

Itse en ole kokeillut, kun meillä ei koirat varsinaisesti kutise, mutta meinasin kyllä käydä ostamassa ja pesasta ne tuolla, kun pesun aikaa alkaa muutenkin olla, ja katsoa onko vaikutusta.
Eurasier urokset

Haukkunevos Jasperi 'Jasu' -99 & Harahill's Gonzales 'Nuka' -02

Karvapallot Koheltaa

www.karvapallot.net

Marjatta
Viestit: 7
Liittynyt: 15.1.2008 11:25
Paikkakunta: Helsinki

Kutina

ViestiKirjoittaja Marjatta » 29.5.2008 12:00

Kutina vain jatkuu. Kun kortisoniannosta pienentää, kutina palaa. Nyt annan 1/4-tablettia joka toinen päivä ja kutinaa on sen verran, että lattialle alkaa kertyä karvapalloja. En ole lisännyt kortisoniannosta jokapäiväiseksi, kun odotan, että pian saisimme siedätyshoidon käyntiin. Aine on tilauksessa.


Palaa sivulle “Ruokinta, terveys ja turkinhoito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija