Kennelyskää?

Kysymyksiä ja keskustelua eurasierin hoidosta
Luka_team
Viestit: 29
Liittynyt: 4.8.2007 9:58
Paikkakunta: Espoo

Kennelyskää?

ViestiKirjoittaja Luka_team » 17.10.2007 17:11

Hei.
Meidän Luka on ilmeisesti saanut kennelyskä -tartunnan jostain ja eilinen ilta ja yö meni yskiessä. Yskä ja kakominen kuulostaa (omistajista) pahalta ja koira ei nukkunut koko yönä yskimisen takia.

Onko teillä kokemusta kennelyskästä? Miten pitkään yskä kestää? Onko yskänlääke vain omistajan olon helpotus vai onko siitä jotain hyötyä koiralle? Eli onko järkeä antaa yskänlääkettä vai meneekö yskä itsestään ohi? Ilmeisesti tarvitsee paljon, se onkin hankalaa ettei saisi ulkoilla niin paljon kuin yleensä.

Syysterveisin,
Luka Team

heidi_dino
Viestit: 64
Liittynyt: 25.7.2007 12:28
Paikkakunta: Helsinki, Kuopio, Suonenjoki
Viesti:

ViestiKirjoittaja heidi_dino » 17.10.2007 22:06

Hei!
Meillä Dino on sairastanut kennelyskän pari kertaa pienen elämänsä aikana. Viimeisin oli tuossa syyskuun puolella... Meillä yskä kesti 4 päivää ja siihen lisäoireena tuli ripuli ja limainen oksennus.
Jouduimme käyttämään lääkärissä ja saimme kipulääkettä. Yskänlääkettä emme antaneet eikä eläinlääkäri suositellut.
Meille eläinlääkäri sanoi että yskä voi kestää muutamankin päivän vaan, mutta tarttuu muihin koiriin kaksi viikkoa. Meillä oli kahden viikon karenssi muihin koiriin. Meitä opastettiin että jos yskä on vielä viikon päästä niin olisi pitänyt käydä hakemassa antibioottikuuri.

Terveisin Heidi ja Dino

Avatar
Jasu-Sari
Viestit: 245
Liittynyt: 2.1.2006 11:57
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jasu-Sari » 20.10.2007 0:06

Meillä on sairastettu vain kerran, vuonna 2002 jouluna, kun Nuka oli vasta 12 vk vanha. Molemmat yskivät pahimmillaan ehkä yhden vuorokauden, sitten alkoi helpottaa, mutta se olikin kamala vuorokausi, kun ei siitä limasta ja kakomisesta meinannut tulla loppua. Viikko levossa ja tosiaan vielä toinen karenssissa pitkän itämisajan vuoksi.
Kennelyskähän on virustauti (koirien flunssa), joten yleensä siihen ei lääkkeitä anneta, ellei sitten saa pitkittyessään aikaan bakteeritulehdusta. Yskänlääkettä voi käyttää, lasten sellaista missä ei ole xylitolia tms muita koiralle vaarallisia aineita, kannattaa tarkistaa eläinlääkäriltä. Myös höyryhengitystä suositellaan liman irroittamiseksi.
Eurasier urokset
Haukkunevos Jasperi 'Jasu' -99 & Harahill's Gonzales 'Nuka' -02
Karvapallot Koheltaa
www.karvapallot.net


Palaa sivulle “Ruokinta, terveys ja turkinhoito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa