Punkki/ötökkäsuojat

Kysymyksiä ja keskustelua eurasierin hoidosta
Avatar
Elina_Takku_Vili
Viestit: 248
Liittynyt: 2.1.2006 15:22
Paikkakunta: JKL
Viesti:

ViestiKirjoittaja Elina_Takku_Vili » 22.6.2006 14:07

Niin, siis meillä Ronskulla ei ole mainittavasti punkkeja ja aika paljon sekin nuohoaa pusikoissa. Ainut minkä minä keksin joka voisi asiaan vaikuttaa on tuo valkosipulin syöttö. Mutta sitä syötetään sille kuureissa ympäri vuoden joten tuskin mitään suojaavaa vaikutusta saa 2 viikon valkosipuleilla.
Voi sillä toki olla jotain luontaista vastustusta niille, mutta vaikka tiibetinmastiffeista liikkuu vaikka minkälaista legendaa niin en jaksa uskoa että sillä jokin niin poikkeava oma karkoitin olisi.

Avatar
Petra&Milla
Viestit: 291
Liittynyt: 1.1.2006 15:18
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Petra&Milla » 22.6.2006 15:23

Mille olen käyttänyt yrttipantaa viime vuonna enkä löytänyt y7htään punkkia, tänä vuonna käytän apteekista ostettavaa punkkipantaa..
Laumaan kuuluu:
Tuulisenrannan Suhina Sussu "Milla" s. 24.3.2004
Karhunpesän Lumi-Kukka "Ronja" s 4.1.2010

Avatar
timotei
Viestit: 130
Liittynyt: 2.1.2006 15:40
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

ViestiKirjoittaja timotei » 23.6.2006 22:14

Niinkuin Anne jo sanoi, meillä on aluksi ollut yrttipanta, jonka "hirvittävä" haju oli lähinnä eukalyptus-tyyppinen eikä koiria häirinnyt mitenkään (ei minuakaan, mutta ymmärrän hyvin, jos jotain muuta häiritsee). Silloinkaan ei pahemmin punkit koiriin kiinnittyneet.
Scalibor-panta on ollut parina kesänä ja juuri tänä aamuna otettiin ensimmäistä kertaa vuosiin punkki pois villakoiralta :shock: jolla ei ole vielä ollut panta kaulassa tänä kesänä. Sen jälkeen kyllä laitettiin heti.
Eli ehkä sitten nämä pannat oikeasti suojaavat koiria punkeilta, kun kerran kaikki yleensä ovat samoissa paikoissa samaan aikaan, ja liikumme alueilla, joilta usein muut koirat punkkeja saavat. JA vielä tämä esimerkki, että 1 koirista ei ole käyttänyt pantaa, muut ovat, ja vain siinä on ollut punkki.
Mitään sivuvaikutuksia ei Scalibor-pannasta eikä yrttipannasta ole ollut koirilla eikä ihmisillä (jälkimmäisen voinette varmistaa kesäpäivillä :D ) vaikka 2 nukkuu kanssamme sängyssä panta kaulassaan.

Avatar
Kata
Viestit: 66
Liittynyt: 29.3.2006 19:09
Paikkakunta: Länsi-Uusimaa

ViestiKirjoittaja Kata » 27.6.2006 18:51

Meillä on kokemusta sekä expotista että myös scalibur pannasta. Expot oli käytössä viime vuonna ja jouduin silti poistamaan punkkeja säännöllisin välein Nitan turkista. Niitä tuli expotin kanssa about punkki parin viikon välein. Punkkikanta meilläpäin alkaa kuulemma pikkuhiljaa olla vastustukykyinen expotille.

Nyt laitoin aikaisin keväällä scalibur pannan eikä punkin punkkia ole ainakaan vielä yhtään näkynyt. Pannan alla on ikävä kutina joka tosin helpottaa kun harjaa kunnolla kaulan alueelta. Lienee kuitenkin ensimmäinen ja viimeinen kerta kun meillä on panta käytössä. Ensi vuonna kokeillaan varmaan jotain muuta.

Ilman punkkiaineita on punkkisaalis nimittäin kammottavan suuri meillä päin, useita punkkeja viikossa / päivässä, - joten tuskin pärjäämme kokonaan ilman jotakin tehokasta karkotetta.
Terkuin Kata, Carolina ja Nita

sannisera
Viestit: 284
Liittynyt: 2.1.2006 21:27
Paikkakunta: lohja
Viesti:

ViestiKirjoittaja sannisera » 27.6.2006 21:07

Meillä molemmilla koirilla scaliburit, eikä minkäänlaisia oireita, eikä yhdenyhtäkään punkkia.


Palaa sivulle “Ruokinta, terveys ja turkinhoito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija