Joku ihotautiko?

Kysymyksiä ja keskustelua eurasierin hoidosta
Avatar
kiona
Viestit: 40
Liittynyt: 8.1.2006 0:26
Paikkakunta: espoo
Viesti:

Joku ihotautiko?

ViestiKirjoittaja kiona » 20.4.2006 22:53

Apua! Huomasin just että Kionan kuonoon on tullut sellanen pieni lähes karvaton kohta! Se kohta on heti kun nenä loppuu niin siinä kuonon päällä. Ei se onneksi ole kuin sormenpäänkokoinen alue, mutta aattelin että mitä jos se lähteekin leviämään! :?
Kionaa se kohta ei paljoo nähtävästi oo haitannu, se ei oo raapinu sitä yhtään, ja ihokaan ei näytä ärtyneeltä. Tietääkö joku että voisko kyseessä olla joku ihotauti tai joku sellanen mikä saattaa levitä koiralta toiselle?
Mä en tunne yhtään koirien iho-ongelmia ja aattelin kysästä että mikäköhän toi mahdollisesti vois olla?
Saattaapi olla et saadaan taas vaihteeks juosta eläinlääkärille käymään. :(

Avatar
Satu&Kassu
Viestit: 17
Liittynyt: 13.1.2006 23:33
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

ViestiKirjoittaja Satu&Kassu » 21.4.2006 11:13

Meillä oli Kassulla varmaan vastaavanlaista syksyllä. Paitsi sille tuli pari karvatonta läikkää, jotka oli pienempiä, noin nuppineulan pään kokoisia, myös siihen nenun viereen. Ne näkyi tosi hyvin mustassa kuonossa. Koska sillä oli pentuna vähän ihottumaa masussa, me kiikutettiin Kassu eläinlääkäriin.

Meille ohjeena oli kuonon puhdistaminen kaksi kertaa päivässä Septidinillä (pumpulilla), ja vältettiin kokonaan vehnää, säilöntä- ja lisäaineita ym. mitä nyt ei koiran luonnolliseen ravintoon kuulu. Lääkäri epäili sen olevan ihan murkkuiän stressiä :roll: , ja pyysi käymään, jos täplät lähtee leviämään. Niitten täplien kohdalla oli saattanut olla jotain näppylöitä, jotka sitten kun puhkesivat, jäivät karvattomiksi, ei voi tietää... Noilla ohjeilla ne täplät lähti sitten kuitenkin pois, eikä tuosta ruokavalion muutoksesta ainakaan haittaa ole ollut :) . Poika voi hyvin ja iho myös. Jos huolettaa, kannattaa käydä lääkärissä, saa ainakin itselle mielenrauhan :wink: . Toivottavasti Kionan nenu paranee!

Avatar
Pörri
Viestit: 187
Liittynyt: 1.1.2006 19:46

ViestiKirjoittaja Pörri » 25.4.2006 12:52

Pörrillä oli ja jossakin vaiheessa selkeä karvaton kohta tuossa kirsun jälkeen, mutta se tuli kyllä siitä että se loukkasi kuononsa ja siihen
tuli tuollainen jälki. Jonka mä tajusin vasta sitten kun oltiin ell (kylläkin muun asian takia). Me saatiin ja ohje putsailla haavaa ja ehkäistä koiran nuoleminen siitä kohtaa, hmmm ja mitenköhän se oikeasti olisi onnistunut, no ei mitenkään. Putsasin muistaakseni haavaa/jälkeä muutamia kertoja jonka jälkee unohdin koko asian ja se parani itsekseen. Toivottavasti teilläkin menee ohi nopeasti.

Avatar
Kata
Viestit: 66
Liittynyt: 29.3.2006 19:09
Paikkakunta: Länsi-Uusimaa

ViestiKirjoittaja Kata » 28.4.2006 17:10

Nitalla oli murkkuiässä just tollainen karvaton tumma läiskä kuonon vieressä ja tarkkaan katsottuna siinä oli jotain pieniä nystyröitä. Vietiin eläinlääkäriin joka otti rapsutuskokeen, - loisia ei bongattu mutta jotain staffareita (pöpöjä) siinä näkyi. Eläinlääkäri pani Nitan kuitenkin loiskuurille ja antibiootille. - MIelestäni tämä oli turhaa ylilyöntiä.

Vähän ajan päästä kuurin loputtua tuli toinen läiskä toiselle puolelle kuonoa. Nyt katoin kylmän rauhallisena mihin suuntaan lähti kehittymään ja kuukauden kuluttua se oli mennyt itsestään ohi. Eiköhän kyse ainakin meidän tapauksessa oli ihan joku hormonaalinen "murkkuiän stressi" sillä me emme ole vaihtaneet ruokavaliota suuntaan eikä toiseen, - viljoja ollaan vältetty antamasta aina.

Nitalla oli siinä pehmeimässä vatsaihossa takajalkojen välissä pari kuukautta sitten muutaman centin kokooinen kohta jota hän alkoi syystä tai toisesta nuolemaan rikki. Epäilin että nyt on jotain ruokavaliossa pielessä. Sama eläinlääkäri (joka siis oikeesti on ihan nasta tyyppi) kehotti ensin kokeilemaan bacibact voidetta viikon ajan sekä helosania ihon vahvistamiseksi sen jälkeen. Sillä asia hoitui ja ihottuma hävisi viikossa eikä ole sen jälkeen uusiutunut. Aina ei siis tarvii ruokavaliota lähteä muuttamaan eikä ihottumaa käydä edes näyttämässä. Fiksu eläinlääkäri säästi meille pitkän pennin pelkällä puhelinneuvonnalla.

Jännää kyllä on kyseiseen kohtaan tullut ihoon pigmenttimuutos, eli siinä kohtaa iho on edelleen hieman tummempi kuin muu iho. Mutta ihokohdassa ei ole kuitenkaan mitään muuta muutosta kuin tuo tummempi väri.
Terkuin Kata, Carolina ja Nita

Blue
Viestit: 71
Liittynyt: 16.1.2006 16:05

ViestiKirjoittaja Blue » 5.5.2006 12:50

Sikaripunkki voi kanssa aiheuttaa tommosia karvattomia laikkuja.

http://www.animalhealth.orion.fi/lemmikit/koira/loiset/ulkoloiset/punkit/sikari.cfm

Ton linkin kuvissa se on aika pahana mut meiän yhellä koiralla se kerran oli ja se ei ollu ku semmonen pieni kalju läntti sen nenässä. Desifioitiin sitä jonkin aikaa ja sit se vaan meni ohi.

kiajohanna
Viestit: 1
Liittynyt: 10.12.2012 13:00

Re: Joku ihotautiko?

ViestiKirjoittaja kiajohanna » 10.12.2012 16:20

Hei :)

Meidän 2,5 vuotiaalla eukulla (narttu) on ollut vastaavia mysteerisiä iho-oireita/karvanlähtöongelmia. Aluksi kohteena oli kaula, jonka jälkeen karvattomia kohtia tuli taka-jalkoihin/lonkkiin ja nyt pari viikkoa sitten kuonoon. Jalat ainakin kutisevat ja minusta siinä näyttäisi olevan tuollaisia tummempia pigmenttikohtia (luulen että tullut nyt vasta myöhemmin, eivätkä ole olleet aikaisemmin). Näyttäisi siltä, että ne tulevat ja menevät. Lääkärissä ollaan juostu kun huolestuin tuon leviämisen takia, mutta lääkäri ei enää keksi mitään ja on jo laittamassa ihotautilääkärille lähetettä. Tähän mennessä on ainakin testattu bakteerit, sienet, ulkoloiset, ihonäytteet, kilpirauhasen vajaatoiminta ja allergiaruokaa syötettiin jo yli 2 kk. Ikävää on se, että tätä on jo jatkunut alku kesästä eli ei nyt mikään parin kk juttu näytä olevan. Ja tuntuu että leviää ja uusia kohtia tulee nykyään useammin kuin aluksi.

Onko kellään uutta tietoa tai muiden lääkäreiden mielipidettä vastaavasta? Mikä helpottaa/auttaa/mistä voisi johtua?

Etukäteinen kiitos vastauksista! :)

-Kia-

Avatar
Pörri
Viestit: 187
Liittynyt: 1.1.2006 19:46

Re: Joku ihotautiko?

ViestiKirjoittaja Pörri » 18.12.2012 20:13

Hei

Onko otettu allergiatestit, voi olla allergiaa esim varastopunkille. Vaikka syötät allergia ruokaa, ei se auta siihen jos on varastopunkille allerginen, pitäisi kokonaan luopua kuivamuonasta. Muutenkin noissa oireissa teettäsin allergiatestit, jotta mahdollinen allergia saisi poissuljettua.


Palaa sivulle “Ruokinta, terveys ja turkinhoito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija